❈ Tietoa terapiasta 

Mitä ratkaisukeskeinen lyhytterapia on?

Ahdistaako? Painaako mieltäsi jokin, joka estää elämästä nauttimisen? Tuntuuko, että tarvot syvässä suossa, etkä pääse elämässäsi eteenpäin? Vai pitääkö jokin vanha trauma sinua otteessaan, etkä pääse siitä irti omin voimin?  .

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia sopii hyvin tällaisten elämänkriisien hoitoon. Se on mielenterveyden tukihoitoa, jossa vahvistetaan asiakkaan omia selviytymistaitojasi. Ensimmäisillä kerroilla etsitään ja kirkastetaan yhdessä asiakkaan muutostoive jota kohti lähdetään kulkemaan askel askeleelta. Vaikka ratkaisukeskeinen lyhytterapia suuntautuu tulevaisuuteen, menneisyys on tässä prosessissa arvokas voimavara, josta saattaa löytyä ratkaisujen avaimia. Myös näkökulman vaihto on yksi ratkaisukeskeisen terapian työkalu uusien reittien ja polkujen avaamiseksi ongelman ympärille.

Kuinka monta käyntikertaa tarvitaan?

Lyhytterapia on nimensä mukaisesti lyhytkestoista. Asiakas päättää  itse, kuinka monta käyntiä hän tarvitsee. Yleisimmin tapaamiskertoja on kuitenkin 4-6. Joskus yksi tai kaksikin kertaa riittää avaamaan solmuja!

Kirjataanko minusta tietoja jonnekin, entä saanko käynneistä Kela-korvausta?

Käynnin tietoja ei tallenneta Kantapalveluihin eikä mihinkään terveydenhuollon rekistereihin. Lyhytterapiakäynnit eivät kuulu Kela-korvattavuuden piiriin. Vakavien mielenterveysongelmien kohdalla suosittelen ottamaan yhteyttä lääkäriin.

Ota yhteyttä! p. 0504100080

paivikki@terapiadosseh.fi


Terapia toi hektisen ja kuormittavan arjen keskelle selkeää helpotusta. Todella konkreettista apua, jota pystyi helposti soveltamaan omaan elämään. Terapian jälkeen ajatukset olivat kirkkaat ja mieli todella lempeä itseään kohtaan.